WhatsApp: ontdek hoe je berichten leest zonder sporen achter te laten voor de afzender

l

Met meer dan twee miljard gebruikers wereldwijd, WhatsApp is een van de meest populaire instant messaging-apps. Als u een regelmatige gebruiker van deze app bent, is de kans groot dat u constant op zoek bent naar nieuwe trucs en functies om uw ervaring te verbeteren. Vandaag laten we je kennismaken met een weinig bekende truc waarmee je berichten kunt lezen die op WhatsApp zijn ontvangen zonder dat de afzender het ziet.

Waarom zou je de berichten willen lezen zonder opgemerkt te worden?

Deze truc kan vooral handig zijn als u een bericht ontvangt dat u snel en discreet wilt raadplegen. Wanneer je een bericht op WhatsApp leest, wordt de afzender inderdaad geïnformeerd dankzij de blauwe vinkjes die naast het bericht verschijnen. Als je dit wilt vermijden en de berichten in alle rust wilt lezen, dan is deze truc iets voor jou.

de truc om berichten op whatsapp te lezen zonder gezien te worden
de truc om berichten op whatsapp te lezen zonder gezien te worden

Hoe lees je berichten zonder gezien te worden door de afzender?

Merk op dat er verschillende methoden zijn om deze actie uit te voeren. Hier laten we je er twee zien: een widget gebruiken op het startscherm van je smartphone en leesbevestigingen tijdelijk uitschakelen.

Lees ook:  Tips om het water- en elektriciteitsverbruik van uw wasmachine te verminderen

Methode 1: voeg een widget toe aan het startscherm

De eerste methode is het gebruik van een WhatsApp-specifieke widget waarmee je snel en discreet berichten kunt lezen, zonder dat je de applicatie hoeft te openen. Hier is hoe:

 1. Ga naar het startscherm van je smartphone.
 2. Druk lang op een leeg gedeelte van het scherm om het widgets-menu te openen.
 3. Zoek tussen de verschillende beschikbare widgets naar de WhatsApp-widget (meestal heet deze “WhatsApp Chat”).
 4. Sleep de widget naar het startscherm en plaats deze waar je maar wilt.
 5. Vanaf nu kunt u uw berichten rechtstreeks vanuit deze widget raadplegen, zonder dat de afzender hiervan op de hoogte wordt gesteld.
Berichten op whatsapp lezen zonder gezien te worden
Berichten op whatsapp lezen zonder gezien te worden

Merk echter op dat deze methode ook enkele nadelen heeft.. Inderdaad, als u interactie heeft met het bericht van de widget (door bijvoorbeeld te antwoorden), ontvangt de afzender een leesbevestiging. Ook bieden sommige smartphones geen widget voor WhatsApp. In dit geval zal het nodig zijn om naar de tweede methode te gaan.

Lees ook:  Hoe herken je de oorsprong van overconsumptie van elektriciteit in je woning?

Methode 2: leesbevestigingen tijdelijk uitschakelen

De tweede methode is om leesbevestigingen tijdelijk uit te schakelen in WhatsApp-instellingen. Dus als je een bericht leest, verschijnen de blauwe vinkjes niet bij de afzender. Hier is hoe:

 1. Open WhatsApp en ga naar app-instellingen (meestal hoef je alleen maar op de drie puntjes rechtsboven in het scherm te tikken).
 2. Selecteer “Account” en vervolgens “Privacy”.
 3. Zoek naar de optie “Leesbevestigingen” en schakel deze uit.
 4. Lees uw berichten discreet.
 5. Als u klaar bent, vergeet dan niet om leesbevestigingen weer in te schakelen om van deze functie te blijven genieten.
hoe je whatsapp-berichten kunt lezen zonder gezien te worden
hoe je whatsapp-berichten kunt lezen zonder gezien te worden

Deze methode heeft echter ook een groot nadeel: door leesbevestigingen uit te schakelen, kun je ook niet meer zien of andere gebruikers je berichten hebben gelezen. Het wordt daarom aanbevolen om deze techniek slechts af en toe te gebruiken.

Lees ook:  4 onvermoede toepassingen van eierschalen voor het schoonmaken

Wat je moet onthouden

In dit artikel hebben we twee methoden besproken om WhatsApp-berichten te lezen zonder gezien te worden door de afzender:

 • Methode 1: voeg een widget toe aan het startscherm van uw smartphone om snel en discreet de ontvangen berichten te raadplegen.
 • Methode 2: Schakel leesbevestigingen tijdelijk uit in app-instellingen.

Elk van deze technieken heeft zijn voor- en nadelen. Het is aan jou om degene te kiezen die het beste bij je past, afhankelijk van je gebruik en de functies die je smartphone biedt. Onthoud ten slotte dat het gebruik van deze cheats moet gebeuren met respect voor de privacy van andere gebruikers.

Foto van auteur
Despre autor, Adriaantje Huismans
Ik heb er altijd van gedroomd journalist te worden, maar het leven had andere plannen. Wanneer ik wat tijd voor mezelf heb, deel ik hier mijn ontdekkingen en informatie die ik interessant vind.
Hoofdpagina » Nieuws » WhatsApp: ontdek hoe je berichten leest zonder sporen achter te laten voor de afzender