Hoe verander je een Android-smartphone eenvoudig in een dashcam voor je auto?

Dashcam voiture avec un smartphone

Verander je Android-smartphone in een dashcam voor je auto

Dashcams worden steeds populairder bij automobilisten. Deze ingebouwde camera’s kunnen alles vastleggen wat er onderweg gebeurt en kunnen erg handig zijn bij een ongeval of een geschil.

Heb je nog geen dashcam en heb je een Android-smartphone, weet dan dat je er een echte dashboardcamera van kunt maken. In dit artikel zullen we zien hoe u verder moet gaan, welke applicaties u het beste kunt gebruiken en wat advies om uw smartphone correct in uw auto te installeren.

Gebruik een speciale app

Om te beginnen, is het noodzakelijk om een ​​te kiezen applicatie aangepast om uw Android-smartphone om te vormen tot een dashcam. Er zijn verschillende opties beschikbaar in de Google Play Store, maar ze bieden niet allemaal dezelfde functies of dezelfde gebruikskwaliteit. Hier zijn enkele beproefde app-suggesties:

Auto dashcam met een smartphone
Auto dashcam met een smartphone
  1. AutoGuard-dashcam : deze gratis applicatie biedt veel opties zoals achtergrondvideo-opname, mogelijkheid om foto’s te maken tijdens het opnemen, weergave van snelheid en rit op video, enz.
  2. DailyRoads Travel : ook gratis, deze app biedt interessante functies zoals de automatische verwijdering van de oudste video’s om opslagruimte vrij te maken, of de back-up van video’s in het geval van een belangrijke gebeurtenis gedetecteerd (plotseling remmen, schokken, enz.) .
  3. CamOnRoad : naast het opnemen van video’s van uw reizen, biedt deze gratis applicatie een GPS-navigatieservice en kunt u uw video’s in de cloud opslaan.
Lees ook:  Tips om het water- en elektriciteitsverbruik van uw wasmachine te verminderen

Het wordt aanbevolen om verschillende applicaties te testen om de applicatie te vinden die het beste bij uw behoeften en uw smartphone past. Aarzel niet om gebruikersrecensies te raadplegen om een ​​idee te krijgen van de kwaliteit en werking van elke app.

Configureer de applicatie correct

Beeldinstellingen

Nadat de applicatie is gekozen, is het belangrijk om deze correct te configureren om het gebruik van uw Android-smartphone als dashcam te optimaliseren. Neem eerst de tijd om de video-instellingen aan te passen. Bij de meeste toepassingen kunt u de resolutie, kwaliteit en indeling van de video kiezen. Over het algemeen is het aan te raden om een ​​HD-resolutie (720p of 1080p) te kiezen om voldoende heldere en gedetailleerde beelden te krijgen. Wees echter voorzichtig, want een hoge resolutie impliceert ook grotere bestanden en dus een opslagruimte die snel verzadigd raakt.

Gebruik een smartphone om er een dashcam van te maken
Gebruik een smartphone om er een dashcam van te maken

Opslagbeheer

Over opslag gesproken, het is cruciaal om te controleren of uw smartphone voldoende capaciteit heeft om de video’s van uw reizen op te slaan. Gebruik indien mogelijk een microSD-kaart om het geheugen van uw apparaat uit te breiden. Overweeg ook om de lusopnamefunctie in te schakelen, indien beschikbaar, die de oudste video’s overschrijft wanneer de opslagruimte vol is.

Lees ook:  4 onvermoede toepassingen van eierschalen voor het schoonmaken

Installeer de smartphone in de auto

Om uw Android-smartphone als dashcam te gebruiken, is het essentieel om deze correct in uw voertuig te plaatsen. Het doel is om zoek een stabiele en veilige locatie, zonder het zicht van de bestuurder te belemmeren.

Kies een geschikt medium

Er zijn verschillende soorten smartphonehouders op de markt. Hier zijn enkele veelgebruikte modellen:

  • Zuignap houder : dit type steun wordt met een zuignap op de voorruit of de zijruit bevestigd. Het biedt over het algemeen een goede stabiliteit en is eenvoudig te installeren.
  • Ventilatierooster ondersteuning : deze steun wordt rechtstreeks aan de ventilatieopeningen van de auto bevestigd. Het is minder omvangrijk dan een zuignapsteun, maar kan minder stabiel zijn, afhankelijk van de roostermodellen.
  • Zelfklevende achterkant : sommige steunen bieden een zelfklevend montagesysteem, dat op het dashboard of een ander vlak oppervlak kan worden geplaatst. Zorg ervoor dat u het oppervlak goed reinigt voordat u de drager verlijmt om een ​​optimale hechting te garanderen.
Lees ook:  Hoe herken je de oorsprong van overconsumptie van elektriciteit in je woning?

Welk type steun je ook kiest, kies een model met een scharnierende arm zodat je de kijkhoek van je smartphone gemakkelijk kunt aanpassen.

Sluit de smartphone aan op een stroombron

Houd er ten slotte rekening mee dat continue video-opnamen de batterij van uw smartphone zwaar belasten. Het is daarom aan te raden om hem aan te sluiten op een stroombron, zoals een oplader van een sigarettenaansteker of een externe batterij, om te voorkomen dat hij tijdens het reizen uitvalt.

U bent nu klaar om uw Android-smartphone als dashcam te gebruiken! Vergeet niet om regelmatig de goede werking van de applicatie te controleren en de opgenomen video’s te raadplegen om de kwaliteit ervan te waarborgen.

Foto van auteur
Despre autor, Adriaantje Huismans
Ik heb er altijd van gedroomd journalist te worden, maar het leven had andere plannen. Wanneer ik wat tijd voor mezelf heb, deel ik hier mijn ontdekkingen en informatie die ik interessant vind.
Hoofdpagina » Nieuws » Hoe verander je een Android-smartphone eenvoudig in een dashcam voor je auto?