Hoe kan ik profiteren van MaPrimeRénov?

profiter de ma prime rénov

Sinds 2020 vervangt MaPrimeRénov’ de CITE of Tax Credit for Energy Transition. Deze premie, die voornamelijk gericht is op de financiering van isolatiewerken, heeft ook betrekking op de aanschaf van verwarmings- en ventilatiesystemen en op het uitvoeren van een energieaudit.

Toegankelijk voor iedereen, met MaPrimeRénov’ blijft financiering mogelijk, of het nu gaat om een ​​vrijstaande woning of een appartement in een condominium. Om tot 90% van het totale bedrag van het werk te kunnen stijgen, om ervan te profiteren, is het toch noodzakelijk om aan een aantal voorwaarden te voldoen.

Wat u moet weten over MaPrimeRénov’

Met MaPrimeRénov’, u kunt profiteren van een financiering die tussen de 40 en 90% van de uitgevoerde werkzaamheden kan vertegenwoordigen. Er moet echter worden opgemerkt dat deze bonus is afgetopt op 20.000 euro. Sinds de invoering in 2020 zijn van de 190.000 ingediende aanvragen er 140.000 gehonoreerd. Buiten financiële hulpmet MaPrimeRénov’ kunt u ook profiteren van vele bonussen zoals Wereldwijde renovatiebonusDE Bonus “uitlaat thermische zeef”., DE AMO-pakket net zoals de BBC-prijzen (Energiearm bouwen).

Wie kan profiteren van MaPrimeRénov’?

Voor profiteren van MaPrimeRénov’, zijn er geen specifieke inkomenscriteria. Daar staat tegenover dat het bedrag van de toegekende subsidies ervan kan afhangen. Voor huishoudens met een bescheiden inkomen kan het steunbedrag zelfs oplopen tot 90% gemaakte kosten. Voor huishoudens met een hoger inkomen zou het tarief daarentegen wel kunnen gelden 40, 50 of 75%.

Om gebruik te kunnen maken van de steun van MaPrimeRénov, moet de verhuurder die eigenaar is van de accommodatie zich er bovendien toe verbinden verhuren over een periode van minimaal 5 jaar. Om de financiële steun effectief te laten zijn, moet de begunstigde ook een contract sluiten met een bedrijf dat het RGE-label (Erkende Garant van het Milieu). Eindelijk, sinds 2021, om de renovatie van oude woningen te bevorderen, alleen woningen waarvan de constructie is later dan 15 jaar voor deze steun in aanmerking zouden komen.

Hoe kan ik profiteren van de hulp van MaPrimeRénov?

Om uw MaPrimeRénov’ hulpaanvraagdossier op te zetten, zou u dat moeten doen registreren op de officiële website van dit systeem (www.maprimerenov.gouv.fr). Na deze stap moet u de offertes voor het werk verstrekken, evenals de documenten met betrekking tot de begunstigde. U krijgt dan bericht of uw aanvraag in aanmerking komt of niet. Als u in aanmerking komt, dient u na de werken uw bankgegevens door te geven direct hulp krijgen op je bankrekening.

Lees ook:  4 onvermoede toepassingen van eierschalen voor het schoonmaken
Foto van auteur
Despre autor, Adriaantje Huismans
Ik heb er altijd van gedroomd journalist te worden, maar het leven had andere plannen. Wanneer ik wat tijd voor mezelf heb, deel ik hier mijn ontdekkingen en informatie die ik interessant vind.
Hoofdpagina » Nieuws » Hoe kan ik profiteren van MaPrimeRénov?