Hoe creëer je perfecte krullen met een stijltang?

Heb je er altijd al van gedroomd om mooie krullen te maken om je haar te verfraaien, maar heb je alleen een stijltang? Vrees niet, het is heel goed mogelijk om deze veelzijdige tool te gebruiken om professionele resultaten te bereiken. In dit artikel laten we je de stappen zien die je moet volgen om je krullen te krijgen met een stijltang.

Bereid je haar voor op het stylen

Om een ​​optimaal resultaat te krijgen en je haar te beschermen tegen de hitte van de stijltang, zijn enkele voorbereidingen nodig:

Krul je haar met een stijltang
Krul je haar met een stijltang
 • je haar wassen : begin met ze te wassen met een shampoo aangepast aan jouw haartype. De meeste kappers raden af ​​om een ​​conditioner of een vochtinbrengend masker te gebruiken vlak voor het stylen, omdat ze het haar verzwaren en kunnen voorkomen dat krullen vast blijven zitten.
 • Droog je haar : Droog je haar na het wassen goed af met een handdoek en werk eventueel af met een föhn. Het is belangrijk dat je haar helemaal droog is voordat je de stijltang gebruikt.
 • Hittebeschermer aanbrengen : dit product beschermt je haar tegen de hitte van de stijltang en voorkomt zo beschadigingen. Spray het over je haar, blijf op de uiteinden staan ​​en kam je haar om het product te verdelen.
 • Verdeel je haar in secties : verdeel uw haar in verschillende lokken, afhankelijk van hun dikte en de grootte van de krullen die u wilt bereiken. Gebruik clips of elastiekjes om de strengen gescheiden te houden.

Technieken voor het maken van krullen met een stijltang

Er zijn verschillende methoden om krullen te maken met een stijltang. Hier zijn drie van de meest populaire technieken:

De klassieke methode

Deze techniek is bijzonder geschikt voor het verkrijgen van strakke en goed gedefinieerde krullen:

 1. Neem een ​​pluk haar en plaats deze tussen de platen van de stijltang op ongeveer 5 cm van de wortel.
 2. Terwijl u de stijltang stevig vasthoudt, draait u deze een halve slag naar buiten (naar beneden als u naar binnen gerichte krullen wilt).
 3. Trek de stijltang voorzichtig naar beneden totdat deze de uiteinden van de lont bereikt. Pas op dat u niet te veel trekt om te voorkomen dat uw haar breekt.
 4. Herhaal de operatie op alle haarlokken.

De S-methode

Deze techniek maakt het mogelijk om soepelere en natuurlijkere krullen te creëren:

 1. Neem een ​​pluk haar en plaats deze tussen de platen van de stijltang op ongeveer 5 cm van de wortel.
 2. Draai de stijltang iets naar buiten en trek hem vervolgens een paar centimeter naar beneden.
 3. Draai vervolgens de stijltang in de tegenovergestelde richting (naar binnen) en trek hem weer enkele centimeters naar beneden.
 4. Blijf de richtingen afwisselen totdat je de uiteinden van het bit bereikt.
 5. Herhaal de operatie op alle haarlokken.

De opwindmethode

Deze techniek is ideaal voor het verkrijgen van grote en volumineuze krullen:

 1. Neem een ​​pluk haar en wikkel het om twee vingers om een ​​lus te vormen.
 2. Houd de gevormde krul met één hand vast, plaats vervolgens de opgerolde streng tussen de platen van de stijltang en knijp ze een paar seconden stevig vast.
 3. Laat de pit los en laat hem afkoelen voordat je verder gaat met de volgende.
 4. Herhaal de operatie op alle haarlokken.

Tips voor krullen die vasthouden

Om ervoor te zorgen dat je krullen gemaakt met een stijltang de hele dag blijven zitten, volgen hier enkele tips:

 • Gebruik stylingproducten : voordat u uw krullen maakt, brengt u een mousse of een textuurspray aan op uw haar om het volume te geven en de krullen te helpen behouden.
 • Werk af met een haarlak : als je klaar bent met het krullen van al je haar, spuit je een setting spray om de krullen vast te houden.
 • Raak je krullen niet aan : Het is verleidelijk om de hele dag met je krullen te spelen, maar het kan ze verzwaren en losser maken. Probeer ze niet te veel te manipuleren, zodat ze hun hele veer behouden.

Door deze tips op te volgen en regelmatig te oefenen, word je snel een expert in krullen gemaakt met een stijltang. Voel je vrij om te experimenteren met verschillende krultechnieken en maten om de stijl te vinden die het beste bij je past.

Lees ook:  4 onvermoede toepassingen van eierschalen voor het schoonmaken
Foto van auteur
Despre autor, Adriaantje Huismans
Ik heb er altijd van gedroomd journalist te worden, maar het leven had andere plannen. Wanneer ik wat tijd voor mezelf heb, deel ik hier mijn ontdekkingen en informatie die ik interessant vind.
Hoofdpagina » Nieuws » Hoe creëer je perfecte krullen met een stijltang?