Hoe bescherm je je kippenhok tegen eksters? Deze oplossingen zijn het meest effectief

Eksters zijn intelligente en nieuwsgierige vogels die voor veel problemen in uw hok kunnen zorgen. Ze kunnen voedsel stelen, kippen storen en zelfs eieren en kuikens aanvallen. Het is daarom essentieel om deze ondeugende vogels weg te houden om het welzijn van uw dieren te waarborgen en uw productie te behouden. In dit artikel zullen we verschillende methoden onderzoeken om eksters weg te houden van het kippenhok.

Installeer netten of hekken

Een van de eenvoudigste en meest effectieve oplossingen is het installeren van een net of gaas rond uw kippenhok. Zorg ervoor dat het sterk en sterk genoeg is om te voorkomen dat eksters er doorheen glippen en het verblijf binnendringen. Je kunt ook kiezen voor een fijn gaas om te voorkomen dat de eksters hun kop door het gaas steken en de eieren of kuikens grijpen.

Houd eksters uit de buurt van het kippenhok
Houd eksters uit de buurt van het kippenhok

Kies voor individuele nestbeveiliging

Als u een groot aantal nesten heeft, kan het interessant zijn om op elk nest een individuele bescherming te installeren. Dit kan door gebruik te maken van fijne mazen of door geschikte afdekkingen te maken die de toegang tot de eksters verhinderen en toch voldoende doorgang laten voor de hennen.

Gebruik natuurlijke insectenwerende middelen

Er zijn verschillende natuurlijke insectenwerende middelen die kunnen worden gebruikt om eksters weg te houden van het hok. Hier zijn enkele voorbeelden :

  • afstotende planten : Van bepaalde planten, zoals lavendel, rozemarijn of pepermunt, is bekend dat ze vogels afstoten met hun geur. Plant ze rond je kippenhok om een ​​geurbarrière te creëren.
  • Knoflook en uien : Beide ingrediënten hebben vogelafstotende eigenschappen. Je kunt ze in verschillende delen van je kippenhok hebben om ervan te profiteren.
  • spiegels : De reflecties van de spiegels storen de eksters die zich dan moeilijker kunnen oriënteren. Plaats er een paar dicht bij het verblijf, naar buiten gericht, om die ongewenste vogels op afstand te houden.

Gebruik afschrikmiddelen

Scarers zijn objecten die zijn ontworpen om vogels en ander ongedierte weg te jagen. Ze kunnen verschillende vormen aannemen:

  • Vogelverschrikkers : Een beproefde klassieker, de vogelverschrikker kan effectief zijn om eksters weg te houden van uw kippenhok. Je kunt het zelf maken van afvalmaterialen en het menselijk maken om de effectiviteit te vergroten.
  • enge ballonnen : Deze ballonnen met enge grote ogen zijn ontworpen om de aanwezigheid van een roofdier te simuleren en zo ongewenste vogels af te weren.
  • reflecterende stroken : In de handel verkrijgbaar, deze banden produceren lichtreflecties die de eksters storen. Hang ze rond je kippenhok voor een afschrikkend effect.

Creëer een ongunstige omgeving voor eksters

Eksters zijn opportunistische vogels die zich vestigen waar ze hun geluk vinden. Om ze weg te houden van uw kippenhok, kunt u hun omgeving minder aantrekkelijk maken door bepaalde maatregelen te nemen:

  • Verwijder voedselbronnen : Eksters worden aangetrokken door de aanwezigheid van zaden en ander voedsel in het verblijf. Zorg ervoor dat u voer aan kippen verstrekt in geschikte voederbakken die afval en toegang tot wilde vogels beperken.
  • Elimineer stilstaande waterpunten : Eksters houden ook van water om hun dorst te lessen en om in te baden. Zorg ervoor dat er geen stilstaand water in de buurt van het kippenhok staat en gebruik voor uw kippen het liefst gesloten drinkbakken.
  • Voorkom nesten : Eksters kunnen in de verleiding komen om hun nest in de buurt van uw kippenhok te bouwen als ze daar middelen en onderdak vinden. Vermijd dit door omringende bomen te snoeien en gebieden te verwijderen waar ze zich kunnen nestelen.

Door deze verschillende methoden te combineren, zou u uw kippenhok effectief moeten kunnen beschermen tegen eksters en de veiligheid van uw dieren en uw productie kunnen garanderen. Pas deze tips gerust aan uw specifieke situatie aan en wees creatief in het vinden van oplossingen die bij uw behoeften passen.

Lees ook:  4 onvermoede toepassingen van eierschalen voor het schoonmaken
Foto van auteur
Despre autor, Adriaantje Huismans
Ik heb er altijd van gedroomd journalist te worden, maar het leven had andere plannen. Wanneer ik wat tijd voor mezelf heb, deel ik hier mijn ontdekkingen en informatie die ik interessant vind.
Hoofdpagina » Nieuws » Hoe bescherm je je kippenhok tegen eksters? Deze oplossingen zijn het meest effectief