De geheimen om een ​​kapsel langer mee te laten gaan: tips en advies

We hebben allemaal wel eens dat moment gehad waarop ons onberispelijke kapsel ’s ochtends aan het einde van de dag een echte ramp werd. Om dit te voorkomen, volgen hier enkele tips waarmee u dit kunt doen laat je kapsel langer mooi blijven.

1. Bereid je haar voor voordat je het gaat stylen

Om je kapsel de hele dag te laten zitten, is het essentieel om je haar van tevoren goed voor te bereiden.

Was je haar goed

Begin met de wassen met een geschikte shampoo aan je haartype. Vermijd het gebruik van producten die te vet of te zwaar zijn, die het haar verzwaren en het kapsel minder duurzaam maken. Denk er ook aan om je haar uit te spoelen met koud water om de schubben te sluiten en je kapsel meer houvast te geven.

Zorg dat een kapsel langer meegaat
Zorg dat een kapsel langer meegaat

Droog je haar zorgvuldig

Na het wassen van je haar, droog je het voorzichtig af en voorkom je dat het beschadigd raakt. Verwijder overtollig water met een handdoek en droog vervolgens met een föhn. Gebruik een gemiddelde temperatuur om je haar niet aan te tasten en overweeg om a thermobeschermend product voordat u ze droogt.

2. Gebruik geschikte stylingproducten

Om ervoor te zorgen dat je kapsel de hele dag blijft zitten, is het belangrijk om te gebruiken geschikte stylingproducten aan uw behoeften en haartype. Hier zijn enkele voorbeelden :

  • Lak : ideaal om je kapsel te fixeren met behoud van een natuurlijk effect.
  • Bevriezen : zorgt voor een sterkere fixatie, vooral voor gestructureerde kapsels.
  • Stylingmousse : voegt volume en textuur toe aan fijn, plat haar.
  • texturerende spray : voegt body en definitie toe aan krullen of golven.

Vergeet niet ombreng deze producten aan op vochtig haar voor een betere hechting en aarzel niet om indien nodig overdag lichtjes opnieuw aan te brengen.

3. Bescherm je haar tegen vocht

Vochtigheid is de grootste vijand van kapsels die niet blijven zitten. Overweeg om een ​​echt haar te maken om te voorkomen dat je haar gaat pluizen of verzwaren vocht schild.

Gebruik een anti-vochtspray

A toepassen spray tegen vocht over je haar voordat je naar buiten gaat. Dit type product vormt een ondoordringbare barrière die voorkomt dat watermoleculen de haarvezel binnendringen.

Neem een ​​paraplu of hoed mee

Denk eraan om in geval van regen of omgevingsvochtigheid altijd een paraplu of hoed bij de hand om je kapsel te beschermen tegen de elementen.

4. Gebruik de juiste gebaren en accessoires

Tot slot, om je kapsel langer te laten meegaan, is het belangrijk om je accessoires goed te kiezen en een paar eenvoudige gebaren te gebruiken.

Zet in op kwaliteitshaarspeldbochten

Kiezen van kwaliteit haarspelden die een goede ondersteuning bieden zonder je haar te beschadigen. Kies voor metalen pinnen met een antislip oppervlak om wegglijden te voorkomen.

Gebruik geschikte elastiekjes

Om je haar vast te binden, gunst elastieken zonder naden of nietjes die je haar niet beschadigen en zorgen voor een betere fixatie.

Raak je haar niet te vaak aan

Probeer ten slotte je haar overdag niet te vaak aan te raken, omdat dit het kan verzwaren en ervoor kan zorgen dat het zijn grip verliest. Gebruik in plaats daarvan een borstel of kam als je wat lokken weer op hun plaats moet doen.

Door deze tips en trucs te volgen, zou het je moeten lukken laat je kapsel langer mooi blijven en de hele dag een onberispelijke look behouden!

Lees ook:  Tips om het water- en elektriciteitsverbruik van uw wasmachine te verminderen
Foto van auteur
Despre autor, Adriaantje Huismans
Ik heb er altijd van gedroomd journalist te worden, maar het leven had andere plannen. Wanneer ik wat tijd voor mezelf heb, deel ik hier mijn ontdekkingen en informatie die ik interessant vind.
Hoofdpagina » Nieuws » De geheimen om een ​​kapsel langer mee te laten gaan: tips en advies