7 eenvoudige tips om in de praktijk te brengen om uw gasrekening te verlagen

conseils pour réduire sa facture de gaz

Geconfronteerd met geopolitieke en economische contexten in Europa en de rest van de wereld, heeft de prijs van gas altijd de neiging om te stijgen. In verband met deze groeiende en aanhoudende inflatie zou het het beste zijn om acties te ondernemen die gericht zijn op het verminderen van de consumptie. Ontdek de 7 beste tips waarmee je tot wel 20% op je gasrekening kunt besparen.

Adopteer ecologische reflexen

Voordat u uw gasketel configureert en programmeert, moet u eerst nadenken over bepaalde ecologische reflexen. Voor uw verwarming bijvoorbeeld, zodat de radiatoren een beter rendement kunnen geven, is het noodzakelijk om hieraan te denken regelmatig afstoffen, zet ze op de juiste plek en zet ze nooit vol met meubels en voorwerpen. Denk er bij het koken altijd aan om het deksel te sluiten wanneer u water kookt. Daarnaast is het ook aan te raden om niet te lang te koken. Tot slot, voor douches en toiletten, om je warmwaterverbruik te beperken, is het een echte aanrader om mengkranen op uw kranen te installeren.

Beperk de verwarmingstemperatuur in elke kamer van het huis

Overmatig gebruik van de verwarming kan ervoor zorgen dat uw factuur omhoogschiet. Hiervoor is het cruciaal om pas de temperatuur van uw cv-ketel aan zoals het zou moeten zijn. Volgens de aanbevelingen van het Franse agentschap voor milieu- en energiebeheer (ADEME) zou een temperatuur tussen 16 en 19°C voldoende kunnen zijn om in een ruimte goed te leven. Bovendien mag het voor de woonkamer en de eetkamer niet hoger zijn dan 18°C. Tot slot kan voor de douche of de badkamer een temperatuur van 20°C meer dan voldoende zijn.

Het is cruciaal om te weten dat het feit van verlaag de temperatuur met 1°C in de verschillende kamers van uw woning kan u 7% besparen op uw gasrekening. Bovendien kan het verminderen van het vermogen van uw gasketel ook de levensduur verlengen en de onderhoudskosten verlagen.

Regel uw warmwaterproductie

De productie van warm water kan ook van invloed zijn op uw gasrekening. Voor dit doel is het ideaal om verwarm het water niet boven de 55°C. Door dit eenvoudige gebaar te maken bij het betalen van uw rekening, kunt u duidelijk het verschil zien.

Configureer de thermostaat van uw gasverwarming correct

Denk er altijd aan om de verwarmingstemperatuur van uw ketel goed af te stellen configureer je thermostaat. Op deze manier zou het gemakkelijker zijn om het vermogen van de ketel te programmeren op basis van het gebruik.

Installeer een warmtepomp

Naast een gasketel kunt u aan uw installatie een warmtepomp. Naast het leveren van gratis en milieuvriendelijke warmte, kan deze heater ook SWW (huishoudelijk warm water) produceren als het een Lucht/water warmtepomp.

Versterk de isolatie van het huis

Een slechte thermische isolatie kan leiden tot overconsumptie van uw gasboiler. Daarom wordt het belangrijk om de isolatie van uw woning optimaal te versterken. Hoewel dit soort werk duur kan zijn, moet u er rekening mee houden dat u er toegang toe heeft financiële hulp.

Vergelijk aanbiedingen en kies het juiste tarief

Veranderen van gasleverancier is ook een truc om je rekening te verlagen. Probeer daarentegen, voordat u zich inschrijft op een nieuw contract, de aanbiedingen te vergelijken en het tarief te kiezen dat het beste bij uw situatie past.

Lees ook:  Tips om het water- en elektriciteitsverbruik van uw wasmachine te verminderen
Foto van auteur
Despre autor, Adriaantje Huismans
Ik heb er altijd van gedroomd journalist te worden, maar het leven had andere plannen. Wanneer ik wat tijd voor mezelf heb, deel ik hier mijn ontdekkingen en informatie die ik interessant vind.
Hoofdpagina » Nieuws » 7 eenvoudige tips om in de praktijk te brengen om uw gasrekening te verlagen