Websites bouwen en webhosting

 

Als jij ook een homepage wil gaan bouwen dan is het wel zaak een plaats te gaaan zoeken waar de rest van de wereld je pagina's kan gaan bekijken. Vaak biedt je isp al homepage-ruimte aan, waar je jou site op kunt zetten. Is dit niet het geval, dan kan je kiezen voor een gratis homepage-provider. Daar krijg je de beschikking over een bepaalde hoeveelheid gratis webruimte (webspace) voor je homepage site.

 

De aantal gratis homepage-aanbieders is zeer overweldigend, maar de een is natuurlijk nog beter dan de ander. Zo is er een aantal heel belangrijke verschillen waar je op moet letten, zoals, wordt er reclame op je site's geplaatst of tekstlinks, of banners, en  pop-ups enz.
En hoeveel gratis homepage webruimte krijg je voor je website.
Is er ook ftp ondersteuning? Kijk ook op sites die over ftp en gratis ftp-programma's die voor nog meer uitleg zorgen.
Is er ondersteuning voor scriptingtalen als php en ggi perl en krijg je een of meerdere mysol databases? 
En wat wordt de url van je site? Oftewel: op welk http:// adres kunnen je bezoekers jouwpagina vinden, denk hier goed over na.
Na verloop van tijd is je homepage site waarschijnlijk toe aan een nog betere oplossing, en schaf je een pakket aan bij een webhost. Dit kost tegenwoordig niet veel meer en je hebt dan een stuk betere kwaliteit zoals, snelheid servers en extra opties als mysol, php, cgi, enz.

Nu je eenmaal een homepage wilt gaan maken die uitsluitend of grotendeels voor nederlanders is bestemd, is het het beste als je ook een url hebt waar .nl achter staat.
Er zijn namelijk zoekmachines in nederland die niet, of niet zonder meer, een andere url extensie dan .nl accepteren. Dan willen ze je op deze manier laten voorkomen dat er anderstalige sites in hun zoek-index worden opgenomen.

 

Heel veel succes met het bouwen van je website en webhosting ruimte.

 

 

                                                               


Privacy verklaring